nieuws

Alliantie Van Ameyde en Robidus op terrein loonschadeberekening

Archief

Van Ameyde Interschade en Robidus Adviesgroep bieden verzekeraars onafhankelijke loonschadeberekeningen aan in het kader van loonregresclaims. Zij doen dit onder de werknaam Aestimus.

Beide bedrijven wijzen erop dat het berekenen van de loonschade bij individuele gevallen een gecompliceerde aangelegenheid is. Medewerkers van verzekeraars hebben over het algemeen te weinig loonregreszaken om zich tot specialist te kunnen ontwikkelen, stellen zij.
“Uitgangspunt voor de verzekeringsuitkering is het nettosalaris, berekend op basis van het ziektewetdagloon. Welke componenten daarin thuishoren bij een loonregresclaim verschilt per sector, per cao en soms zelfs per individuele werknemer. Daarbij valt te denken aan het al dan niet meetellen van verschillende sociale premies, vakantiegeld, dertiende maand, pensioenpremies of een auto van de zaak.”
Van Ameyde Interschade treedt op als externe schadeafwikkelaar voor tal van verzekeraars. Robidus richt zich sinds 2001 op ‘pragmatische dienstverleningsconcepten in de sociale zekerheid’.

Reageer op dit artikel