nieuws

Algero van ING naar Van der Zee

Archief

Vola (dochter van ING Interadvies) heeft captive Algero Krediet verkocht aan Van der Zee Financiële Diensten. Het van oorsprong in Borne gevestigde intermediairbedrijf heeft voor het komende jaar meer overnames in petto.

Reden voor de verkoop van het kredietbemiddelingsbedrijf is dat Vola zich op midoffice-werkzaamheden gaat richten. “Daar horen frontoffice-activiteiten niet bij”, zegt een woordvoerder. Vier van de vijf Algero-medewerkers hebben een andere functie gekregen binnen ING Interadvies. Eén medewerker blijft actief in de vestiging in Rotterdam, die verder door werknemers van Van der Zee wordt bevolkt. De naam Algero wordt gehandhaafd.
Van der Zee Financiële Diensten wordt geleid door Pieter van der Zee, die in 1997 startte met een kredietbemiddelingskantoor in Borne. “Net als de rest van de markt hebben we in de jaren daarna een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Wat ons onderscheidt van andere kredietbemiddelaars is dat we behalve autonoom ook door overname van concurrenten zijn gegroeid.”
Onder de P. van der Zee-holding vallen nu vier vestigingen; naast het Borner kantoor zijn dat Wagt Bemiddeling en Financiering in Dalen (Drenthe), De Bont Kredieten in Eindhoven en nu dus Algero in Rotterdam. Het accent ligt op kredieten. Wagt bemiddelt daarnaast ook in verzekeringen en onder de naam Kapitaalgarant worden spaar- en beleggingsproducten aangeboden.
In totaal werken er 35 mensen bij Van der Zee; de kredietportefeuille omvat een krappe e 100 mln. Tussen nu en twaalf maanden moeten er meer overnames plaatsvinden. “Per 1 januari gaan we een nieuwe huisstijl hanteren onder de naam VDZ Geldgroep. De naam wordt aanvankelijk toegevoegd aan de huidige namen. We gaan met de nieuwe naam op radio en tv adverteren en we zullen meer overnames doen. Daar zullen enkele spraakmakende bij zitten”, belooft Van der Zee.

Reageer op dit artikel