nieuws

Algemene ‘offertesite’ verzekeringen van start

Archief

Gerrit-Jan Doorneweerd (Doorneweerd Assurantiën) en Jeroen Harzing (Mzoem Reclamehuis) hebben samen de website www.koopeenverzekering.nl ontwikkeld. Via deze site zijn offertes op te vragen van verschillende verzekeringsproducten bij alle verzekeringsmaatschappijen, inclusief de intermediairverzekeraars.

Koopeenverzekering.nl biedt in totaal 31 producten, onderverdeeld naar particuliere en zakelijke verzekeringen. Na het online invullen en versturen van de offerte-aanvraag ontvangt de klant in zijn brievenbus of elektronische mailbox de offerte. Vervolgens kan hij zelf aan het vergelijken slaan of daar de hulp van een tussenpersoon bij inroepen. Dit laatste kan hij overigens al bij de aanvraag aangeven.
De website functioneert als zogeheten lead-generator. Dat wil zeggen dat verzekeraars die een aanvraagformulier binnen krijgen, een factuur ontvangen. Voor een aanvraag van een particuliere verzekering (lijfrente en ziektekosten uitgesloten) moeten verzekeraars e 20 betalen; e 50 voor een lijfrente- of ziektekostenaanvraag; e 110 voor bedrijfsverzekeringen en hypotheken en e 150 als het een aanvraag voor een collectiviteit betreft.
Als de bezoeker aangeeft dat de aanvraag verstuurd moet worden naar een tussenpersoon in de regio of naar zijn eigen tussenpersoon dan ontvangt de betreffende tussenpersoon daarvan eerst bericht. Als hij vervolgens de aanvraag accepteert, betaalt hij dezelfde tarieven als de verzekeraar. De tussenpersoon krijgt drie maanden de tijd om de aanvrager als klant naar binnen te halen. Binnen die drie maanden wordt een nieuwe aanvraag niet als nieuwe lead gezien. Als de bezoeker in die drie maanden geen klant is geworden en hij stuurt een nieuwe aanvraag in, dan geldt dat als een nieuwe lead. De website heeft zesduizend tussenpersonen in de database staan en bereikt daarmee volgens Harzing een landelijke dekking.
Niet leuk
Alle verzekeraars hebben een tarievenkaart ontvangen. Niet alle verzekeraars reageren even enthousiast. “Een intermediairverzekeraar werkt met zijn eigen netwerk van tussenpersonen. Vervolgens krijgt hij van ons een factuur toegestuurd als er een aanvraag bij hem binnengekomen is. Dat vinden ze niet leuk. Maar wij vinden dat zij die aanvraag én eventueel de factuur bij één van hun tussenpersonen moeten neerleggen”, aldus Harzing.
Het gebruik van koopeenverzekering.nl is voor de tussenpersoon gratis, als hij een bestaande klant doorverwijst naar de site. “Stel dat er een klant belt met een vraag voor een Pemba-verzekering. Een tussenpersoon moet veel tijd uittrekken om zo’n aanvraag in te vullen. Hij kan zijn klant dan verwijzen naar deze website en de aanvraag samen met de klant invullen. Dat bespaart hem zeer veel tijd. Wij rekenen daar niets voor.”
Twee jaar geleden startte Gerrit-Jan Doorneweerd met de website www.koopeenpolis.nl. Via deze website kunnen tussenpersonen tal van polisaanvraagformulieren printen en zelf invullen. Volgens Doorneweerd worden er maandelijks 50.000 formulieren afgehaald van deze website.

Reageer op dit artikel