nieuws

Akzo Nobel gaat administratie verzorgen rond autoschadeherstel

Archief

Chemieconcern Akzo Nobel gaat onder de naam Nobilas een dienstenpakket aanbieden voor autoschadeafhandeling. Met een aantal verzekeraars wordt gesproken over het verzorgen van de administratie rond het schadeherstelproces.

Het concern was als lakleverancier al betrokken bij het herstelproces en gaat nu ook administratieve diensten aanbieden. “Wij worden intermediair tussen verzekeraars en wagenparkbeheerders. We gaan de administratie en registratie bij die partijen overnemen”, aldus een woordvoerder. “Als er een schademelding binnenkomt, schakelt de maatschappij Nobilas in, die vervolgens regelt dat de schade hersteld kan worden.”
Akzo Nobel is al enige tijd bezig de activiteiten in schadeherstel uit te breiden. Het bedrijfsonderdeel Accident Management is erop gericht leasemaatschappijen, verzekeraars en wagenparkbeheerders alle activiteiten rondom de schadeafhandeling uit handen te nemen, inclusief schadesturing, controle en administratieve afwikkeling. Verder is Akzo Nobel aandeelhouder in het vorig jaar gestarte Alacar (nu drie vestigingen), een low-budget schadeketen die zich richt op particulieren die hun schade zelf willen of moeten betalen.

Reageer op dit artikel