nieuws

Agressiedekking in nieuwe ziektekostenpolis docenten

Archief

SEZ, het bedrijf van Gerard Massaar – de bedenker van de Makro-polis – heeft voor onderwijzend personeel een ziektekostenpolis gelanceerd die tevens dekking biedt voor gevolgen van agressie.

“Leerkrachten en docenten krijgen steeds meer te maken met bedreigingen en fysiek geweld, en lopen daarbij vaak materiële schade op”, zegt Gerard Massaar. “Ook diefstal van persoonlijke bezittingen, zoals een tas of portemonnee, komt steeds meer voor.” Met het oog op deze doelgroep heeft Massaar een polis ontwikkeld waarbij een ziektekostendekking wordt gecombineerd met een dekking voor schade door geweld op school.
De SEZ-polis dekt schade aan kleding en persoonlijke bezittingen, zoals brillen en tassen, tot e 567 per geval. Ook misbruik van cheques, pinpassen en creditcards is gedekt tot e 567 per geval. De kosten voor het opnieuw aanvragen van officiële documenten na diefstal zijn gedekt tot e 113 per geval.
De polis geeft verder een uitkering van e 34.000 bij blijvende invaliditeit die leidt tot arbeidsongeschiktheid. Bij overlijden door een ongeval met geweldpleging wordt e 17.000 uitgekeerd.
Genoemde bedragen gelden voor alle drie de varianten (Basis, Plus, en Totaal) van de SEZ-polis.
Het risico voor de SEZ-polis wordt gedragen door een pool van drie ziektekostenverzekeraars en een molestverzekeraar. Massaar wil niet zeggen om welke verzekeraars het gaat.
Onderwijssector
Massaar is bekend met het benaderen van speciale doelgroepen zoals het onderwijs. Hij was tot een paar jaar geleden commercieel directeur bij Geové (nu Menzis-onderdeel Geové RZG) en lanceerde daar ziektekostenpolissen voor onder meer Makro-pashouders. Hiervoor werd samengewerkt met tussenpersoon SAA. In 2000 startte Massaar met zijn bedrijf SEZ, dat inmiddels voor aov-verzekeraar Fundum de Makro-pashouders benadert. SEZ werkt ook voor SAA.
Eind 2000 richtte SAA zich, dank zij de bemoeienis van Massaar, met de No-Claim ziektekostenpolis van Avéro Achmea op de onderwijssector. Volgens Massaar heeft dit tot nu toe een paar honderd polissen opgeleverd. Grote spelers op de onderwijsmarkt zijn Menzis en tussenpersoon CAK, die voor dit doel werkt onder de naam National Academic. Zij hebben respectievelijk circa 15.000 en 25.000 verzekerden in deze sector. Er zijn in ons land totaal zo’n 300.000 leerkrachten en docenten.
De SEZ-polis
De SEZ-polis is er in drie varianten: Basis, Plus en Totaal. Er is een keus uit diverse eigen-risicobedragen. Deze gelden uitsluitend voor de ziektekostendekking. Een verschil tussen Basis, Plus en Totaal is onder meer dat bij alternatieve geneeswijzen er bij de eerste variant geen vergoeding is, bij de tweede twintig behandelingen (max. e 28 per behandeling) en bij de Totaal-variant geldt een volledige vergoeding. Voor privé-klinieken is de vergoeding bij Basis 100% van de reguliere tarieven, en bij de andere varianten 100%. Fysiotherapie en Mensendieck wordt in de Basis-variant 75% vergoed (24 behandelingen) en in de andere twee 100% (24 behandelingen. De Basis-variant kent geen Europa-dekking; bij Plus en Totaal is deze 100% van de kosten in Nederland.
Een verzekerde van 35 jaar betaalt bij een eigen-risicobedrag van e 448 (gezinsbedrag), voor de Basis-variant een maandpremie van circa e 55. Voor de Plus-variant is dit e 65, en voor de Totaal-variant e 82. De bijbehorende kinderpremies (max. twee kinderen) zijn: e 31, e 36, en e 46.

Reageer op dit artikel