nieuws

Agrarische ambities Avéro

Archief

Avéro Achmea wil tot de drie grootste verzekeraars van agrarische risico’s gaan behoren.

De maatschappij claimt nu met een marktaandeel van 11% de vierde speler te zijn, ná Interpolis (47%), Univé (17%) en Delta Lloyd (17%). Om de omzet te stimuleren maakt Avéro momenteel een vijftigtal tussenpersonen warm voor de Topland Landbouwpolis.
Topland bestaat alleen nog als productnaam. Topland ging in 1997 als volmachtbedrijf van start, maar is begin dit jaar opgegaan in Avéro. Tegelijkertijd werd de eigen loondienst beëindigd; verkoop geschiedt alleen nog via tussenpersonen.
In 1997 repte Topland overigens al van een na te streven marktaandeel van 20% in agrarische verzekeringen. In de sector glastuinbouw en tuincentra is dat aandeel inmiddels 25%, niet in de laatste plaats door de overname vorig jaar van de glastuinbouwportefeuille van Aegon (4.650 polissen, e 10 mln premie).

Reageer op dit artikel