nieuws

Agis wil via C1000 grip op jongeren

Archief

Jonge medewerkers van C1000-supermarkten krijgen tot hun 18e jaar op hun ziekenfondsverzekering van Agis een gratis aanvullende polis. Dit vloeit voort uit een mantelcontract.

Agis heeft met C1000 (Schuitema) een mantelcontract voor ziekenfondsverzekeringen gesloten. Het is de bedoeling dat de C1000-vestigingen hun personeelsleden vragen om over te stappen op een ziekenfondsverzekering van Agis. Wie overstapt of al bij Agis verzekerd is, krijgt tot zijn 18e jaar de aanvullende Compleet-polis (inclusief wachtlijstbemiddeling) cadeau.
Bij het mantelcontract snijdt het mes aan twee kanten. Voor C1000, dat kampt met een tekort aan medewerkers, betekent het mantelcontract een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde. De supermarkten maken veel gebruik van scholieren. Omdat scholieren zich op grond van een bijbaantje zelfstandig bij het ziekenfonds moeten verzekeren, is een gratis aanvullende polis voor hen erg aanlokkelijk. Agis (ontstaan uit de ziekenfondsen Anova, Anoz en ZAO) krijgt via het mantelcontract grip op jongeren. Als zij gaan studeren, kan Agis hen een studentenpolis aanbieden en nog later een particuliere polis.
Het idee om jongeren met een gratis polis te lokken is niet nieuw. Zorg en Zekerheid en VGZ geven alle zelfstandig verzekerde jongeren tot 18 jaar een gratis aanvullende verzekering.
Er zijn in ons land bijna vierhonderd C1000-vestigingen met samen ongeveer 30.000 medewerkers. De medewerkers zijn vrij om op het aanbod wel of niet in te gaan. Het contract dat onlangs is getekend (en met terugwerkende kracht tot begin dit jaar is gesloten) is een paar weken geleden aan de supermarktvestigingen bekend gemaakt. Inmiddels hebben 31 C1000-ondernemers zich voor deelname aangemeld. Het is nog niet bekend om hoeveel medewerkers het gaat.
Het contract met C1000 (Schuitema) wordt getekend. Links Wim van Dijk, hoofd P&O bij Schuitema en rechts Leo Bokhout die bij Agis (onder meer als directeur van Cardian) verantwoordelijk is voor de zakelijke markt.

Reageer op dit artikel