nieuws

Agis neemt weer een deel van AZL over

Archief

Zorgverzekeringsgroep Agis neemt begin volgend jaar van AZL de assurantieportefeuille employee-benefits en personal-benefits over.

Met de overdracht van de portefeuille employee-benefits (EB) en personal-benefits (PB) stoot AZL (Heerlen) alle persoonsgebonden verzekeringen af. Afgelopen juli werd namelijk al het ziektekostenbemiddelingsbedrijf overgedragen aan het bemiddelingsbedrijf van Agis. AZL behoudt wel de portefeuille bedrijfsgebonden verzekeringen (onder meer brand- en transportpolissen). Deze portefeuille maakt qua premieomzet ongeveer 10% uit van de huidige plus de reeds afgestoten bemiddelingsactiviteiten. Huub Dumont van AZL kan niet zeggen hoe groot de portefeuille is die zal worden overgedragen. “Die is namelijk zeer divers.” Bij de ziektekostenpolissen ging het om ongeveer 60.000 verzekerden. “Bij de bedrijfspolissen gaat het in veel gevallen om dezelfde bedrijven als bij de EB- en PB-pakketten”, zegt Dumont. “Maar deze polissen vinden wij wel aansluiten bij onze core business.” Die core business is: pensioenfondsmanagement en vermogensbeheer. AZL beheert al zo’n dertig jaar voor een groot aantal opdrachtgevers pensioengelden. AZL wil nauw gaan samenwerken met Agis. Het is de bedoeling dat de relaties van AZL voor bepaalde verzekeringen zullen worden verwezen naar Agis.
Als gevolg van de overdracht zullen volgend jaar 35 medewerkers van AZL ‘verhuizen’ naar Agis. Bij de overdracht van de zorgportefeuille ‘verhuisden’ al 35 medewerkers. Na de overdracht zal de assurantieafdeling van AZL nog ongeveer vijf medewerkers tellen.

Reageer op dit artikel