nieuws

Afslanking voor Calkhoven Adviesgroep

Archief

Calkhoven Adviesgroep in Beilen heeft enkele bedrijfsactiviteiten afgestoten en krimpt het personeelsbestand in. Het vertrek van mede-aandeelhouder Peter Herder en een tegenvallende lijfrente-omzet zijn onder meer de redenen voor de afslanking.

Calkhoven Adviesgroep ontstond in 1999 na fusie van pensioenadviesbureau Calkhoven (Beilen) met Herder Assurantiën (Assen). Een jaar later werd Kuik Assurantiën (Beilen) aan het bedrijf toegevoegd. Afgelopen jaar kwam Calkhoven Adviesgroep in het nieuws met verzekeringen voor de voetbalclubs FC Groningen en vooral PSV, via dochterbedrijf CEB Consulting. De media-aandacht ging gepaard met interne strubbelingen, die hebben geleid tot een schorsing van CEB-directeur Arnoud Moes en het vertrek van Peter Herder.
Herder heeft zijn aandelen in Calkhoven Adviesgroep weer verkocht aan Gustav Calkhoven en gaat in Assen zelfstandig verder onder de oude naam Herder Assurantiën. Calkhoven Adviesgroep zal zich gaan concentreren op bedrijven, instellingen en grote particuliere klanten. Lijfrente- en pensioenverzekeringen blijven eveneens een kernactiviteit. Het personeelsbestand zal van 21 teruglopen naar 15. Enerzijds doordat Herder twee buitendienstmedewerkers meeneemt. “Er valt dus een inkomstenstroom weg”, aldus Calkhoven. Als andere reden noemt hij ook de tegenvallende omzet uit lijfrenteverzekeringen.
Andere activiteiten blijven volmachtbedrijf Triantha Assuradeuren en CEB Consulting, nu in handen van Calkhoven (66,6%) en directeur Barry van der Dong (33,3%). Herder en Moes zijn als aandeelhouder van CEB uitgekocht.

Reageer op dit artikel