nieuws

Aegon wordt ‘gewone’ werkgever

Archief

Aegon wil een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden beperken of afschaffen. Het betreft onder meer de personeelsspaarregeling, de kerstpakketten en de vakantiehuisjes. Medewerkers vinden dat Aegon zo verwordt tot een ‘gewone’ werkgever.

Directie Nederland heeft voorgesteld om in ruil voor deze arbeidsvoorwaarden een bedrag tot maximaal e 645 uit te keren boven de (dertiende) winstmaand en het spaarloon. In het personeelsblad InterAegon spuien de medewerkers hun kritiek. De overheersende mening is dat Aegon met zijn handen af moet blijven van deze regelingen.
Een aantal reacties. “Het zou een redelijk voorstel kunnen zijn, als ook het topmanagement de broekriem aantrekt. Nu is het teveel eenrichtingsverkeer. Wil Aegon zijn medewerkers demotiveren, dan moeten vooral deze krenten uit de pap worden verwijderd. Het personeel is de motor van een bedrijf. Goede arbeidsvoorwaarden zie ik als de brandstof voor deze motor. Op slechtere brandstof zal deze motor minder soepel gaan draaien. Het is maar waar je voor kiest. Het is geen redelijk voorstel.”
Gevraagd om een reactie op deze kritiek reageert directievoorzitter Johan van der Werf: “Ik neem mijn medewerkers bloedserieus. Ik luister graag naar de 80% die het met mij eens is. Maar naar de 20% die het niet met mij eens is, luister ik scherper. Wij zijn een open bedrijf waar medewerkers zich bij betrokken voelen”.

Reageer op dit artikel