nieuws

Aegon wil pensioenen KPN en TPG uitvoeren

Archief

Aegon is als exclusieve partner in onderhandeling met telecombedrijf KPN en postbedrijf TPG over de overname van de aandelen in hun pensioenuitvoerder TPG KPN Pensioen.

Aegon wil met de overname toegang krijgen tot de markt van pensioenuitvoerders. “Voor ons een nieuwe markt, waar we op termijn een Europese speler willen worden”, aldus Aegon-directielid Jan Overmeer. Aegon wil van de pensioenuitvoeringsorganisatie in Groningen (120 medewerkers) een aparte business-unit maken “met eigen producten en diensten”.
TPG KPN Pensioen voert momenteel de pensioenregelingen uit voor zes pensioenfondsen: twee pensioenfondsen van KPN (voor cao-personeel en voor kaderpersoneel), twee pensioenfondsen van TPG, het fonds van KPN/Qwest en het Postkantoren-Bruna Pensioenfonds. In totaal zijn hier 146.000 deelnemers bij betrokken en een beheerd vermogen van ruim e 6 mld.
De huidige activiteiten van TPG KPN Pensioen zijn het administreren van pensioenen, vermogensbeheer en het adviseren van pensioenfondsen op juridisch, fiscaal, actuarieel en beleggingsterrein. De pensioenfondsen zijn verzekeringstechnisch eigen risicodrager. “De fondsbesturen beslissen of delen eventueel elders verzekerd worden en waar dat dan moet gebeuren, bij Aegon of bij een ander”, aldus Hans Hokke, directeur van de pensioenuitvoerder.

Reageer op dit artikel