nieuws

Aegon wil omzet particuliere polissen flink opschroeven

Archief

Aegon Schade wil dit jaar 30% meer particuliere verzekeringen verkopen dan in 2002. De segmentering van de dienstverlening aan het intermediair wordt wat betreft de backoffice teruggedraaid.

Directeur Schade Particulieren Raymond van Es liet het intermediair tijdens nieuwjaarsrecepties in het land, weten dat Aegon het marktaandeel in schadeverzekeringen en hypotheken fors heeft vergroot. Voor dit jaar moet de productie aan nieuwe schadeverzekeringen voor particulieren met 30% toenemen.
“Deze groei is een target dat de business-unit Particulieren zichzelf heeft opgelegd”, licht woordvoerster Marjolein Wester toe. “Dat staat dus los van de doelstellingen die de directie Nederland heeft gesteld.” Eerder werd in de nieuwjaarstoespraken duidelijk gemaakt dat Aegon landelijk het accent gaat leggen op pensioenen.
De groei in Schade moet worden bereikt door cross-selling met hypotheken, naast het leveren van een goed product en goede service. Verder moet de samenwerking tussen Schade Particulieren en Schade Bedrijven, die elkaars producten gaan verkopen, extra omzet opleveren.
De segmentering van de dienstverlening aan tussenpersonen wordt wat betreft de backoffice teruggebracht. “De administratie is nu op orde; we kunnen alle tussenpersonen dus dezelfde diensten leveren”, zegt Wester. “Wel krijgen enkele honderden tussenpersonen als test dit jaar rechtstreeks toegang tot de backoffice van Aegon Schade, zodat zij wijzigingen in onze systemen kunnen doorvoeren.”

Reageer op dit artikel