nieuws

Aegon via slim één-tweetje voor miljoenen opgelicht

Archief

Aegon lijkt voor ten minste e 8 mln opgelicht te zijn door een langdurig één-tweetje tussen een voormalig financieel directeur van het concern en een zakenman uit Twente. De twee verdachten zitten inmiddels al veertien dagen vast.

Hoewel Justitie tot dusver weigert om de initialen van de twee verdachten prijs te geven, is het een publiek geheim dat het gaat om voormalig financieel directeur Paul V. (55) en de Twentse zakenman Herre T. (50).
De fraude bestaat uit door de zakenman ingediende valse facturen, die in opdracht van de voormalige financieel directeur zijn betaald. De facturen betroffen diensten in de sfeer van feesten, personeelstrainingen en reizen. Van negen facturen is aangetoond, dat er geen geleverde diensten tegenover stonden. Er worden daarnaast vraagtekens gezet bij de hoogte van een reeks facturen, waarbij wel sprake is van geleverde diensten.
Desgevraagd wil Aegon wel kwijt, dat de ex-zakenpartner geen relatie uit de kring van haar intermediair is. Als de verdachte al in verzekeringen bemiddeld heeft, is dat niet voor Aegon gebeurd, stelt woordvoerder Jan Driessen.
Op vrijdag 4 oktober zijn door Justitie huiszoekingen verricht op adressen in Hengelo (Overijssel), Enschede, Lemmer en Huizen. In laatstgenoemde plaats woont voormalig financieel directeur Paul V., die in april wegens een reorganisatie is vertrokken bij het concern.

Reageer op dit artikel