nieuws

Aegon verlaagt risicopremies

Archief

Vooral met het oog op de hypotheekmarkt heeft Aegon besloten de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen met zo’n 20% te verlagen.

De Aegon Overlijdensrisicoverzekering is vervangen door de Aegon Garantie Risicoverzekering. In de diverse dekkingsmogelijkheden is geen verandering aangebracht, wel zijn de tarieven verlaagd. Aegon behoorde namelijk tot de duurste maatschappijen bij overlijdensrisicoverzekeringen. “Ons oude product was niet marktconform in prijsstelling”, erkent Aegon.
Belangrijke grondslag voor de tariefsverlaging is de overstap van sterftetafel GBM 1976-1980 naar een meer recente sterftetafel. Aegon heeft overigens niet de jongst beschikbare sterftetafel ingevoerd (1995-2000), maar baseert het sterfterisico op twee tafels (voor zowel mannen als vrouwen) over de jaren 1990-1995.
Eerder dit jaar verlaagde Stad Rotterdam de risicotarieven, onder meer door over te stappen van sterftetafel 1976-1980 naar die van 1995-2000. Bij ‘de Stad’, tot die tijd ook een dure partij in deze markt, zakten de premies tot maximaal 25%.

Reageer op dit artikel