nieuws

Aegon verkoopt bovensegment watersportportefeuille

Archief

Aegon Particulieren heeft begin deze maand een deel van zijn pleziervaartuigenportefeuille overgedragen aan Avéro Achmea. De overdracht moet nog worden goedgekeurd door de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK).

De portefeuille die aan Avéro Achmea is verkocht, omvat ongeveer drieduizend polissen voor pleziervaartuigen in het bovensegment, zegt Aegon. “Het gaat om de grotere, duurdere (vanaf e 40.000) en snellere pleziervaartuigen waarvoor specifieke deskundigheid vereist is.”
De verzekering van deze watersportrisico’s zegt de maatschappij niet langer tot haar kernactiviteit te rekenen. Met de overdracht van de portefeuille is een premievolume van e 1,1 mln gemoeid, aldus Aegon. De verkoop heeft volgens Aegon geen gevolgen voor de polissen in het lagere segment van de pleziervaartverzekering en de pleziervaartuigenmodule van de pakketverzekering voor particulieren.
Voor Avéro Achmea is de overname een versterking van de positie als watersportverzekeraar, aldus een woordvoerder. Inclusief de drieduizend overgenomen polissen zegt deze intermediairmaatschappij nu tienduizend pleziervaartuigenverzekeringen in de boeken te hebben. “Achmea-breed, dus Avéro inclusief Centraal Beheer en FBTO, telt de watersportportefeuille veertigduizend polissen”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel