nieuws

Aegon UK koopt vijfde adviesbureau

Archief

Het Britse bedrijf van Aegon heeft weer een adviesbureau toegevoegd aan het onderdeel Aegon UK Distribution Holdings.

Het gaat om Elliot Bayley, een 43 medewerkers tellend adviesbureau in Kingston. Aegon heeft alle aandelen gekocht voor een onbekend bedrag. Vorig jaar werden vier grote intermediairbedrijven opgekocht: Positive Solutions (voor 60%), Wentworth Rose, A&B en Momentum. Samen omvatten zij naar schatting negenhonderd medewerkers en e 70 mln jaaromzet. Verder werden minderheidsbelangen genomen in Millfield Group, Berkeley Berry Birch, Personal Touch Insurance en Aurora: samen goed voor zo’n 3.200 medewerkers en e 200 mln omzet. Aegon noemt de investeringen “noodzakelijk voor het voortbestaan van een sterk advieskanaal”.
In ons land is Aegon eigenaar van het grootste intermediairbedrijf Meeùs met 110 vestigingen, 2.700 medewerkers en e 190 mln jaaromzet, waarvan e 125 mln uit assurantiebemiddeling.

Reageer op dit artikel