nieuws

Aegon tweede in uitvaartmarkt

Archief

Axent/Aegon heeft de overdracht aangekondigd van ruim 350.000 uitvaartverzekeringen naar concerngenoot Aegon Nabestaandenzorg.

De portefeuille, die met terugwerkende kracht per 1 januari 2003 wordt overgedragen, is goed voor een jaarlijks premie-inkomen van e 14,4 mln. De totale premieomzet van Aegon Nabestaandenzorg komt daarmee op zo’n e 55 mln en dat betekent dat Aegon de tweede marktpartij in uitvaartverzekeringen wordt. Marktleider is en blijft Dela (bijna e 200 mln premie). Monuta volgt op de derde plaats met ongeveer e 45 mln premie.
Overigens claimt Fortis ASR met al z’n labels een premieomzet uit uitvaartpolissen van zo’n e 80 mln. Amev-Ardanta, het Fortis-centrum op uitvaartgebied, is nu goed voor ruim e 30 mln premie (Ardanta, Amersfoortse/UKV, NBV en Onderlinge Hulp). De resterende e 50 mln zou ‘onzichtbaar’ in portefeuille zitten bij met name Amev en Stad Rotterdam.

Reageer op dit artikel