nieuws

Aegon Slowakije

Archief

Aegon Slowakije

Aegon heeft van de Slowaakse autoriteiten een licentie gekregen voor de verkoop van levensverzekeringen. Aegon wil komende herfst vanaf nul beginnen – een zogeheten greenfield – met een Slowaaks management. “Dit is een belangrijke stap in onze strategie voor Centraal Europa”, aldus bestuursvoorzitter Don Shepard. Aegon ziet Slowakije als “een investering voor de lange termijn”.
Pensioenrecht VU
Op dinsdag 30 september gaat weer een leergang Pensioenrecht van start aan de vrije Universiteit in Amsterdam. In een jaar tijd worden drie modules, een schriftelijk eindwerkstuk en de presentatie daarvan afgewerkt. De lesstof wordt op 24 dinsdagen (09.30-12.30 uur) gepresenteerd door o.a. hoogleraar en cursusleider Eric Lutjens en Herman Kappelle (Aegon). Deelname kost e 9.975. Meer informatie: www.rechten.vu.nl/postacademisch.
Ergo
Verzekeringsconcern Ergo (Münchener Rück) heeft in het eerste kwartaal een verlies geleden van e 231 mln, tegen e 106 mln winst in dezelfde periode van 2002. Heel dat jaar had een verlies van e 1.125 mln opgeleverd. De premieomzet steeg met 8% tot e 4,2 (3,9) mld, waarvan 38% Leven, 29% Zorg, 29% Schade en 5% Rechtsbijstand (DAS). Bij Ergo – in ons land actief met DAS, DKV Nederland en Nieuwe Hollandse Lloyd – werken in totaal 32.000 mensen.
ABN Amro-fondsen
ABN Amro heeft negen beleggingsfondsen geïntroduceerd waarop door particulieren voor in totaal e 865 mln is ingeschreven. De twee obligatiefondsen waren het meest populair (e 709 mln). Op de zeven sectorgerelateerde aandelenfondsen is voor e 156 mln ingeschreven.

Reageer op dit artikel