nieuws

Aegon neemt belang in Brits intermediair

Archief

Aegon UK, met als leidend merk Scottish Equitable, heeft een 50%-belang genomen in het Britse pensioenadviesbureau Wentworth Rose.

Volgens Aegon is het de “eerste noemenswaardige investering” in het distributiekanaal en onderstreept de participatie “een strategische verandering”. Tot nu toe deden de Aegon-bedrijven in Groot-Brittanië alleen zaken met onafhankelijke tussenpersonen.
Wentworth Rose heeft vier vestigingen in Engeland en Schotland en er werken 98 mensen bij het dertien jaar oude bedrijf. De omzet uit (pensioen)advies bedroeg in de eerste vier maanden van dit jaar bijna e 9 mln. Wentworth wil de steun van Aegon gebruiken voor verdere groei. Volgens Aegon is het participeren van verzekeraars in tussenpersonen noodzakelijk “voor het voortbestaan van een sterk advieskanaal”. “Advies garandeert dat alleen de meest geschikte producten worden toegepast op individuele omstandigheden.”
In ons land is Aegon eigenaar van het grootste intermediairbedrijf: Meeùs. De Meeùs Groep beschikt over 125 vestigingen, 2.700 medewerkers en was vorig jaar goed voor een provisieomzet van zo’n e 200 mln, waarvan 60-65% uit assurantiën.

Reageer op dit artikel