nieuws

Aegon krijgt V’s dossiers (nog) niet

Archief

Aegon is er niet in geslaagd de talrijke dossiers die Justitie in beslag heeft genomen bij voormalig directeur Paul V. weg te houden bij diens advocaat. De rechtbank in Almelo heeft afwijzend beslist over een klaagschrift van Aegon.

V. werd vorig jaar gearresteerd nadat aan het licht was gekomen dat hij – samen met een Twentse zakenman – Aegon voor vele miljoenen euro’s heeft opgelicht.
Bij V. thuis is door Justitie een grote hoeveelheid documentatie in beslag genomen, enkele tientallen verhuisdozen vol. Het gaat hierbij onder meer om informatie over het captivebeleid van Aegon in de afgelopen jaren en andere concurrentiegevoelige informatie.
De rechtbank oordeelde, dat de belangenbehartiger van de verdachte inzage in de fysieke dossiers moet kunnen hebben om de juistheid van de stukken en de volledigheid van het procesdossier te kunnen controleren. Aegon is bang dat allerlei gevoelige informatie in de openbaarheid komt als gevolg van wraakgevoelens bij V.

Reageer op dit artikel