nieuws

Aegon heeft nu ook een beleggingshypotheek

Archief

Aegon heeft de Beleggingshypotheek geïntroduceerd. De lening wordt gekoppeld aan de eveneens nieuwe Aegon VermogensRekening. De hypotheek wordt aangeboden via de circa duizend tussenpersonen die bij Aegon een aanstelling hebben als cliëntenremisier.

Tot nu toe had Aegon nog geen volledige beleggingshypotheek in het assortiment. Wel was er de Levensloophypotheek, een levenhypotheek met mogelijkheden voor sparen en beleggen.
Tegelijk met de hypotheek is de Vermogensrekening gelanceerd. Deze rekening kan ook worden geopend zonder een hypotheek te sluiten. “Daarmee breiden we onze bancaire activiteiten verder uit”, aldus woordvoerder Ben Wouters.
Om de klant een kwalitatief goed advies te garanderen, wordt de Beleggingshypotheek alleen aangeboden door tussenpersonen die bij Aegon zijn aangesteld als cliëntenremisier, aldus Aegon. “Dat zijn er ruim duizend”, zegt directeur Marketing en Verkoop Raymond van Es. Is de hypotheek eenmaal gesloten, dan kan de klant via de site www.aegonvermogensrekening.nl de waardeontwikkeling van zijn beleggingsportefeuille volgen. Verder kan online worden overgeboekt en geswitcht. Deze acties kunnen ook per telefoon of schriftelijk worden uitgevoerd. De klant kan binnen de Vermogensrekening gratis onbeperkt switchen. Wanneer het bedrag op de rekening hoger is dan wat Aegon minimaal nodig acht, kan de klant vrij beschikken over het meerdere.
Door al deze mogelijkheden lijkt de Beleggingshypotheek bij uitstek geschikt voor de klant die zelf veel kennis heeft van beleggen en minder voor de klant die daar niet zo in thuis is. Maar volgens Van Es is de doelgroep juist heel breed. “Wij willen het gemak zo groot mogelijk maken. Zo kan men overboekingen, incasso’s en het herijken van de belegde waarde automatisch door Aegon laten regelen. De tussenpersoon kan op elk moment samen met de klant overleggen volgens welk risicoprofiel het beste belegd kan worden. Hiervoor is een speciaal voor de tussenpersoon samengestelde vragenlijst ontwikkeld. Omdat de hypotheek niet los te zien is van de hele financiële planning, is het altijd belangrijk deze te sluiten via een adviseur.” De maximale verstrekking is 130% van de executiewaarde.
Van Es denkt niet dat huizenkopers in het huidige beursklimaat minder geneigd zijn tot het sluiten van een beleggingshypotheek. “Bovendien heeft deze hypotheek het belangrijke voordeel dat je op elk moment het beleggingsrisico kunt uitsluiten door je geld te storten op een ‘stallingsrekening’. Op dat moment maak je van de beleggingshypotheek een spaarhypotheek. Uiteraard zal dan wel de maandlast opnieuw moeten worden vastgesteld.”
Fondsen
De klant kan kiezen uit zeven Optimum-beleggingsfondsen, waaronder het nieuwe Aegon Optimum Garantie Click 90 Fonds dat een garantieregeling kent. De ontwikkeling van de beleggingsportefeuille kan gevolgd worden via de site www.aegonvermogensrekening.nl. Ook kan online worden overgeboekt of geswitcht..
Op de site kan de klant met de BeleggingsWijzer zijn eigen risicoprofiel vaststellen. Aan dit profiel koppelt Aegon dan de meest geschikte fondsen. Participaties kunnen op elk moment weer verkocht worden; ook kan er zonder beperkingen overgestapt worden naar een ander fonds.
Een eerste storting op de Vermogensrekening geeft een korting op de hypotheekrente van maximaal 0,3%. Tot 2 februari geldt een introductiekorting op de rente van 0,2%.
Raymond van Es: “De tussenpersoon kan op elk moment met de klant overleggen volgens welk risicoprofiel het beste belegd kan worden”.

Reageer op dit artikel