nieuws

Aegon experimenteert met werk in India

Archief

Aegon Nederland houdt momenteel een proef om administratieve werkzaamheden uit te voeren in India.

De administratieve afdeling van het pensioenbedrijf (Shared Service Center Pensioenen) laat door het Indiase bedrijf TCS programmatuur maken. Het is de eerste keer dat Aegon werk uitbesteed aan een derde wereldland. Andere financiële concerns, vooral Britse, doen dat op grotere schaal en denken in hun thuisland honderden banen te kunnen schrappen. Bij Aegon is dat nog onduidelijk. “Het is te vroeg om te zeggen of deze ontwikkeling personele gevolgen gaat krijgen, laat staan in welke omvang.”
Het huidige proefproject – Anand genaamd, naar de Indiase schaker – betreft het overzetten van 22 databases in één nieuwe database. Daarmee moet het pensioenadministratiesysteem Caesar tienduizend conversies per nacht kunnen maken, twee maal zoveel mutaties dan voorheen.

Reageer op dit artikel