nieuws

Aegon concentreert spaarkas- en hypotheekactiviteiten

Archief

Aegon is van plan één centrale organisatie te creëren voor spaarkassen in Leeuwarden en één voor hypotheken in Nieuwegein. De voornemens vallen binnen het kader van de herstructurering die het personeelsbestand met zo’n 350 moet laten slinken tot 2.700 medewerkers.

Aegon wil in de jaren 2004-2006 alle spaarkasactiviteiten concentreren in Leeuwarden. Eén van de gevolgen hiervan is dat enkele administratieve afdelingen van Spaarbeleg verhuizen van Nieuwegein naar Friesland. Het gaat om zeventig werkplekken. Aegon Spaarkas en NVG Spaarkas zitten al in Leeuwarden, Axent/Aegon Spaarkas wordt daar nog bijgevoegd.
In Nieuwegein komt volgens plan de backoffice voor de hypotheekactiviteiten. Hierdoor worden juist zeventig werkplekken verplaatst van Leeuwarden naar Nieuwegein.
Eerder deze zomer werd al bekend dat uit Leeuwarden 180 werkplekken verhuizen vanwege de concentratie van het schadebedrijf in Den Haag en dat Aegon Nabestaandenzorg (zestig werknemers) uit Groningen verdwijnt en in Leeuwarden wordt gehuisvest.

Reageer op dit artikel