nieuws

Aegon biedt werknemer via site pensioeninzicht

Archief

Aegon biedt werknemer via site pensioeninzicht

Aegon Pensioen & Advies heeft een speciale pensioendienst ontwikkeld waarmee bedrijven hun werknemers inzicht kunnen bieden in hun pensioensituatie.
Op de Aegon Pensioensite krijgen werknemers een overzicht van hun inkomen ná pensionering, rekening houdend met alle elders opgebouwde pensioenrechten, lijfrenteverzekeringen en AOW-uitkering. Verder biedt de site inzicht in het opgebouwde nabestaandenpensioen en het opgebouwde recht bij uitdiensttreding en de nodige informatie. Mensen die een toelichting of advies willen, kunnen bellen met het Pensioen en Advies Centrum van Aegon. Voor toegang tot de site is een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.
De Aegon Pensioensite is onderdeel van een pakket pensioendiensten. Andere onderdelen zijn bijvoorbeeld administratie, verzekering en vermogensbeheer. Werkgevers krijgen toegang tot de Aegon Pensioensite via een eenmalige betaling van e 7.500 en jaarlijks nog eens e 10 per deelnemer.
Fujitsu
De Pensioensite is één van de diensten die Aegon nog wil gaan aanbieden aan het Japanse ICT-concern Fujitsu. Diensten die zeker geleverd worden aan het pensioenfonds van de Nederlandse tak van Fujitsu zijn: administratie, herverzekering en vermogensbeheer. Dat gebeurt met terugwerkende kracht per 1 januari 2003. Het Fujitsu-fonds telt circa duizend deelnemers. Het premievolume van de pensioenen bedraagt e 8,7 mln en het belegd vermogen is e 80 mln.

Reageer op dit artikel