nieuws

Administratie Leidsche gaat naar Accenture

Archief

Levensverzekeraar Leidsche (Bloemers Nassau Groep) besteedt de volledige administratie van zo’n tweeduizend polissen uit aan adviesbureau Accenture.

De uitbesteding gaat op 1 januari van start voor een periode van tien jaar. Zowel de beleggingsverzekeringen, traditionele risicoverzekeringen als direct ingaande lijfrenten zijn ondergebracht in het Leven Service Centrum van Accenture.
Het Leven Service Centrum, dat sinds juli al tweeduizend bestaande polissen van Leidsche verwerkt, biedt verzekeraars de garantie binnen 24 uur ieder verzoek op polisgebied te kunnen afhandelen. De diensten bestaan uit het beheer en de uitvoering van informatietechnologie, een callcenter voor tussenpersonen, de verzekerings- en financiële administratie, communicatie met vermogensbeheerders en het verschaffen van rapportages. Praktische werkzaamheden zijn het verwerken van aanvragen, de acceptatie, mutaties, maandelijkse incasso et cetera.
Voor algemeen directeur Lex van Hooijdonk van de Leidsche verzekeringen, is vooral de “perfecte administratieve afhandeling” cruciaal. “Voor ons is deze uitbesteding de garantie voor de continuïteit van onze backoffice, terwijl we tevens de kosten kunnen reduceren.”
Peter Heemskerk, partner van het onderdeel Financial Services van Accenture Nederland, vertelt dat Leidsche de tweede klant is van het Leven Service Centrum. “De eerste klant was Royal-dochter Universal Leven.” Over het financiële belang van het contract wil Heemskerk zich niet uitlaten. “Het leuke van dit soort deals is dat we een bedrag per polis afspreken. Bij de Leidsche gaat het nu om tweeduizend polissen. Worden het er meer, ontvangen we meer. Worden het er minder, dan ontvangen we minder. Het biedt verzekeraars de mogelijkheid een nieuw product te lanceren, zonder dat ze zelf op dat moment over de menskracht of de infrastructuur hoeven te beschikken. Het risico wordt gedeeld.” Momenteel werken in het Leven Service Centrum twintig werknemers. (Zie ook pag. 12.)

Reageer op dit artikel