nieuws

ACW (Amsterdam) verkocht aan Aegon

Archief

Het Amsterdamse intermediairbedrijf ACW is verkocht aan Aegon.

De aandelenoverdracht blijkt al eind vorig jaar te hebben plaatsgevonden. Eigenaren van het in 1992 opgerichte ACW Financieel Adviseurs waren Tim Chengadu (42) en Piet Sijbrands (52). In latere jaren richtten die twee nog andere ACW-vennootschappen op, zoals Spaarconcept Nederland, ACW Adviesgroep, ACW Financiële Diensten, ACW Schadeverzekeringen en Huis & Hypotheek Amsterdam-Zuid en Amstelveen. Chengadu noemt als reden voor de verkoop aan Aegon “de gezondheid; we wilden het rustiger aan gaan doen”.
Chengadu is momenteel eigenaar van de nieuwe vennootschap Huis & Hypotheek Amstelveen, ook wel handelend onder namen als De Financiële Partner, Hypotheek Concept Nederland, dfpa.nl en IJburg Hypotheek Expert. “Het is maar een kleine vestiging, met twee medewerkers”, aldus Chengadu, die verder nog een aandelenbelang heeft in de Amstelveense makelaardij Bert van Vulpen.
De oude portefeuille van ACW is onderwijl verdeeld onder diverse Aegon-onderdelen. Zo zijn de particuliere verzekeringen in beheer gekomen bij Elan (Heerenveen) en bij Brugmans (Groningen), terwijl de bedrijfsrelaties nu bediend worden door volmachtbedrijf Van Calcar (Groningen).

Reageer op dit artikel