nieuws

Actie 5punt20

Archief

Actie 5punt20

Taxatiebureau 5punt20 is een actie gestart voor tussenpersonen. Tot 31 januari 2004 geeft 5punt20 voor elke taxatieopdracht een tegoedbon, waarmee voor reischeques kan worden gespaard. De cheques kunnen worden besteed bij een van de 217 TUI-reisbureaus. Eén tegoedbon levert een cheque van e 10 op; zeventien bonnen zijn goed voor een cheque van e 250.
Hypotrust RenteAlert
Hypotrust is gestart met RenteAlert, een e-mailservice die consumenten op de hoogte houdt van rentewijzigingen bij de Quion-dochter. Aanmelden voor een gratis éénjarig abonnement kan via www.hypotrust.nl.
Ziekenhuisnota’s AXA
AXA is als eerste intermediairverzekeraar overgegaan op het online verwerken van ziekenhuisnota’s. Dit gebeurt via Infomedics, een IT-bedrijf dat voor een aantal zorgverzekeraars het declaratieverkeer verzorgt. De verzekerden van AXA ontvangen dus geen ziekenhuisnota’s meer.
Wachttijdbemiddeling Trias
Zorgverzekeraar Trias heeft succes met de vorig jaar ingestelde wachttijdbemiddeling. Er is zeshonderd keer bemiddeld en in 88% van deze gevallen werd de wachttijd bekort. Trias wil dit jaar het aantal bemiddelingen uitbreiden naar achthonderd en een fulltime-bemiddelaar in dienst nemen.
Fraude valt mee
Het risico van fraude in de gezondheidszorg is minder groot dan was aangenomen. Dit concludeert prof.dr. R.J. van der Veen (Universiteit Twente) in het rapport ‘Frauderisico-analyse gezondheidszorg’, dat hij heeft vervaardigd in opdracht van minister De Geus. Van der Veen maakt in zijn rapport korte metten met de berichten in de media dat er jaarlijks voor e 2 tot e 4 miljard wordt gefraudeerd.
CZ in zee met WOK
Zorgverzekeraar CZ wil de zorginkoop verder professionaliseren en is daartoe in zee gegaan met WOK, The Centre for Quality of Care Research van de universiteiten van Nijmegen en Maastricht. WOK richt zich op de ontwikkeling van patiëntenzorg.

Reageer op dit artikel