nieuws

Achmea zet ouderen aan tot meer beweging

Archief

Ouderen bewegen te weinig en daar wil Achmea Health iets aan doen.

De zestien Achmea Health Centers in ons land gaan voor ouderen voorlichtingsbijeenkomsten houden over “Bewegen en osteoporose’. Dit gebeurt samen met drs. Christie Niemeijer, arts en inspanningsfysioloog. Voorts voeren de Centers sinds deze maand een speciaal op ouderen gericht bewegingsprogramma Fifty Fit. Het programma duurt acht weken. Verzekerden met Achmea Health in het pakket krijgen 25% korting op de cursuskosten van e 180. Volgens Achmea haalt slechts zo’n 35% van alle 55-plussers de landelijke bewegingsnorm van minimaal drie keer per week twintig minuten bewegen. Dat kan onder meer osteoporose (poreuze botten) in de hand werken, een aandoening waaraan zo’n 30% van alle vrouwen lijdt.

Reageer op dit artikel