nieuws

Achmea werkt aan ‘healthshop’

Archief

Ziektekostenverzekerden van Achmea kunnen binnenkort bij hun verzekeraar artikelen bestellen met een preventieve werking op de gezondheid. Ook kunnen er speciale artikelen worden gekocht voor chronisch zieken.

Het initiatief voor de healthshop komt van Achmea Health Services, het ‘leefstijlbedrijf’ voor de individuele ziektekostenverzekerden van de Achmea-maatschappijen Avéro, DVZ, Groene Land, PWZ en Zilveren Kruis. Health Services geeft onder meer het magazine Achmea Health uit, exploiteert een keten van healthcenters (fitness en fysiotherapie) en geeft een financiële tegemoetkoming voor cursussen ‘stoppen met roken’. De healthshop wordt een ‘postorderwinkel’. “We bieden bijvoorbeeld artikelen voor astmapatiënten”, zegt Fred Lingg, directievoorzitter van Achmea Health Services. De artikelen zijn te zien in het magazine, op internet én in de (nu twintig maar aan het eind van dit jaar vijftig) healthcenters. De shop gaat binnen een paar maanden open.
Ook werkt Achmea Health Services aan een programma voor gezondheidsreizen. Dit gebeurt samen met de tot het concern behorende Stichting Interkuur, die nu een beperkt assortiment kuurreizen aanbiedt. “Het zal niet alleen gaan om kuurreizen, maar ook om bijvoorbeeld reizen waarbij met behulp van sapkuren kan worden afgeslankt.”
Cd-rom Avéro
Avéro Achmea heeft het intermediair een mini cd-rom gestuurd met een videoboodschap over de voordelen die Achmea Health De presentaties zijn van tv-presentatrice Astrid Joosten en Avéro-directeur Wilma de Bruijn.

Reageer op dit artikel