nieuws

Achmea sluit contract met MediNova

Archief

Achmea heeft met MediNova, een netwerk van privé-klinieken, een contract gesloten voor de behandeling van een aantal veel voorkomende behandelingen.

Achmea-verzekerden kunnen voor een behandeling binnen twee weken – voor een dagbehandeling – terecht in een MediNova-kliniek. Het contract betreft zeven veel voorkomende handelingen zoals kijkoperaties van de knie, reconstructies van de voorste kruisband van de knie, kijkoperaties bij hernia, staaroperaties, operaties aan spataderen, borstverkleiningen en liesbreukoperaties. Het gaat hierbij om zogenoemde DCB’s, diagnosebehandelcombinaties; behandelingen die onlangs landelijk in kaart zijn gebracht en waarvoor een gemiddeld prijskaartje is vastgesteld. Om concurrentie te bevorderen, mogen verzekeraars met reguliere ziekenhuizen en privé-klinieken afspraken maken die onder deze prijs liggen. Volgens Achmea is de contractprijs bij MediNova 10% lager dan het gemiddelde. Achmea liet al verzekerden bij MediNova behandelen, maar betaalde daar wel het volle pond voor. In het afgelopen halfjaar werden in de vijf MediNova-klinieken 1.500 Achmea-verzekerden behandeld.
Achmea heeft, via beleggingsdochter Residex, een minderheidsbelang in MediNova.

Reageer op dit artikel