nieuws

Achmea investeert ‘los van verzekerden’ in privéklinieken

Archief

Verzekerden van Achmea hebben volgens het concern geen pré bij de privéklinieken waarin Achmea sinds kort deelneemt en gaat deelnemen.

Residex, een investeringsdochter van Achmea, participeert in MediNova (Amsterdam) een bedrijf van privéklinieken dat eind vorig jaar van start ging. Het bedrijf beoogt patiëntvriendelijke dagklinieken met gunstige openingstijden (tot 20.00 uur) en internetsites voor afspraken. MediNova heeft vier bestaande klinieken overgenomen en wil dit aantal gestaag uitbreiden met bestaande en met zelf opgezette klinieken. Op stapel staat bijvoorbeeld een mannenkliniek voor prostaat- en potentieproblemen.
“Het is niet de bedoeling dat verzekerden van Achmea voorrang krijgen bij deze klinieken”, zegt Allard Ruijs, investment-manager van Residex. “Wij investeren voor pensioenfondsen en doen dat nu in privéklinieken omdat we denken dat die een goede toekomst hebben. Het is overigens voor het eerst dat we in de medische sector investeren. Wij hebben hierover geen overleg gehad met het ziektekostenbedrijf van Achmea.”
Residex heeft een minderheidsbelang in MediNova. Ook Fortis (via investeringsmaatschappij Nesbic) en Rabobank hebben een minderheidsbelang.

Reageer op dit artikel