nieuws

Achmea Health Check een succes

Archief

Achmea-verzekerden kunnen vanaf 15 mei weer gebruikmaken van de Health Check.

De Health Check, een onderzoek waarbij onder meer wordt gekeken naar gewicht, cholesterolgehalte en bloeddruk, is het afgelopen najaar als proef ingesteld. Circa 1.500 verzekerden hebben er gebruik van gemaakt. Bij een derde bleek het cholesterolgehalte te hoog, bij 40% was er sprake van een gezondheidsbedreigend overgewicht en bij 5% werd een verhoogd bloedsuikergehalte geconstateerd. Dit jaar worden de onderzoeken verricht in: Amstelveen, Den Haag, Deventer, Groningen Haarlem, Hengelo, Leeuwarden, Meppel, Noordwijk, Oss, Rotterdam, Uden, Vlissingen, Woerden, Zaandam, en Zwolle.
De Health Checks worden onder meer uitgevoerd door verpleegkundigen van Care for Women en worden onder meer ondersteund door der Nederlandse Hartstichting. Ahmea-verzekerden kunnen zich hiervoor aanmelden via 0900-763.59.67. Verzekerden met een Achmea-Healthpakket betalen voor de Check e 10. Overige Achmea-verzekerden betalen e 20.

Reageer op dit artikel