nieuws

Achmea en Fortis doen online zaken bij Inreon

Archief

Achmea en Fortis zijn de eerste Nederlandse verzekeraars die een risico ondergebracht hebben bij Inreon, het internetplatform voor de herverzekeringsbranche.

Rob Burgerhout, directeur herverzekering van Achmea, is vooral enthousiast over de transparantie van het platform. “We brachten voor het eerst een risico naar het platform en waren verheugd over de positieve reacties van vijf herverzekeraars. WE hebben uiteindelijk orders geplaatst bij drie van hen. De snelheid en de respons waren indrukwekkend. Met een groot aantal prolongaties voor de deur rekenen we op nog meer succesvolle transacties.”
Ook Fortis is positief. Assurantiespecialist Peter van der Ster van Fortis: “Omdat de kopers geen deelnamekosten betalen, is het niet meer dan logisch dat herverzekeringskopers zoals ik, de mogelijkheden van het Inreon-platform willen onderzoeken. De schermen voor gegevensinvoer zijn goed te begrijpen en de service desk van Inreon is goed bereikbaar en geeft snel antwoord op alle vragen”.
Inreon is vorig jaar december opgericht door Munich Re en Swiss Re, marktleiders op het gebied van herverzekeringen, in samenwerking met de Amerikaanse Internet Capital Group (ICG) en Accenture (voorheen Andersen Consulting). Tot de herverzekeraars die actief zijn op het platform behoren naast de oprichters American Re, Hannover Re, Partner Re, SCOR, Wellington en Zurich Re.
“In de afgelopen tijd zijn ruim dertig risico’s bij het platform aangemeld, afkomstig van tien makelaars en twaalf verzekeraars in vier verschillende landen. Een aantal van deze plaatsingen heeft geleid tot afgeronde transacties voor de verzekeraars en de makelaars”, aldus Inreon.

Reageer op dit artikel