nieuws

Achmea besluit tot bundeling directies in zorgverzekering

Archief

Bij Achmea worden per 1 januari de directies van de zorgbedrijven Zilveren Kruis en Groene Land PWZ mét de directie van de overkoepelende businessunit samengevoegd tot één directie voor geheel Achmea Zorg. Deze directie komt onder leiding van Willem van Duin, die nu voorzitter is van de businessunit Bedrijven.

Achmea ziet de bundeling als een min of meer logisch vervolg op de al bestaande “intensieve en merkoverstijgende” samenwerking van haar zorgbedrijven “ter wille van een slagvaardige en kostenefficiënte bedrijfsvoering”.
Naast Van Duin krijgen zitting in de nieuwe directie: Gaston Sporre (algemene zaken), Jeroen van den Oever (klantenorganisatie), Gerard Bosma (finance & control), Guus van Montfort (zorgcontractering, -beleid en -inkoop), Roelof Konterman (health services) en Mary Groenewoud (declaratieservice).
De huidige voorzitter van de businessunit Achmea Zorg, Hans Visscher, gaat begin volgend jaar met pensioen. Dit geldt eveneens voor Sam Pranger, de huidige directeur van declaratieservice Zorg.
Andere mutaties
Bij Achmea Bedrijven wordt Willem van Duin opgevolgd door Danny van der Eijk, die nu directielid van Avéro Achmea is.
Ter versterking van de commerciële slagvaardigheid in de businessunit Sociale Zekerheid is Fred Lingg per 1 januari benoemd tot commercieel directeur van deze businessunit. Hij vervulde eenzelfde functie bij Zilveren Kruis Achmea.
Han Hutjes, nu directeur ICT bij Achmea Zorg, gaat als directeur deel uitmaken van het directieteam van het IT-bedrijf Achmea Active. Binnen dit bedrijfsonderdeel heeft Achmea al haar IT-diensten gecentraliseerd.
Margriet Tiemstra, tot voor kort directielid van businessunit Bank (en vroeger directeur van FBTO), is begin deze maand benoemd tot voorzitter van de businessunit Sociale Zekerheid. Daarmee is voorzien in de vacature die was ontstaan door het vertrek van Jos Berkemeijer.

Reageer op dit artikel