nieuws

ABZ stopt met Audatex-formulieren

Archief

ICT-bedrijf ABZ levert vanaf 1 maart geen Audatex-expertiseformulieren meer voor het berekenen van autoschades. De formulieren worden vervangen door het schade-invoersysteem AudaPad.

Via Audatex worden jaarlijks ruim 800.000 normcalculaties gemaakt. Omdat handmatig invullen van de expertiseformulieren veel tijd kost, wordt Audatex vervangen door een elektronische variant. Deze variant is te gebruiken via AudaPad-software.
Het gebruik van AudaPad levert volgens ABZ tot 40% tijdwinst op. De invoer van gegevens wordt direct gecontroleerd, waardoor achteraf geen veranderingen hoeven worden doorgevoerd. Verder kan eenvoudig worden gecontroleerd of de schade juist is vastgesteld. Volgens een woordvoerster van ABZ is de omschakeling naar AudaPad niet groot. Wel blijkt nog 75% van alle Audatex-gebruikers met formulieren te werken.
Schadeherstellers en experts die gebruik gaan maken van AudaPad, betalen tot 1 maart 2003 niet de aanschafprijs van e 500, maar alleen de maandelijkse gebruiksrechtkosten van e 60. Vanaf 1 maart 2003 worden AudaPad-raadplegingen verwerkt in de prijs van de Audatex-normcalculaties.

Reageer op dit artikel