nieuws

ABZ actief in verwerking werknemersmutaties

Archief

ABZ heeft de dienst Destion opgenomen in haar standaarddienstverlening. Destion maakt het mogelijk de verwerking van werknemersmutaties zowel bij de werkgever als de ontvangende partij efficiënter te laten verlopen.

De dienst Destion is het product van een samenwerking tussen ABZ en Delta Lloyd. De verzekeraar is een aantal jaren geleden in zee gegaan met het bedrijf MediaVentures voor de ontwikkeling van een platform voor pensioenberichtenverkeer. MediaVentures ging failliet, waarna bij ABZ de vraag werd neergelegd of een doorstart mogelijk was. Uiteindelijk is daar de tijdelijke joint venture EBZ uit voortgekomen. Deze joint venture is nu, bij de totstandkoming van Destion, opgeheven en alle aandelen van Destion zijn in handen van ABZ.
Toepassing
Als eerste toepassing binnen het generiek opgezette systeem is gewerkt met pensioenmutaties voor pensioenverzekeraars. Maar ABZ wil in de toekomst als één loket fungeren voor al het berichtenverkeer rondom werknemermutaties. Delta Lloyd maakt nog geen gebruik van Destion “in verband met andere interne prioriteiten”, laat ABZ weten.
Destion maakt het volgens ABZ mogelijk om op intelligente wijze het transport te verzorgen van werknemersmutaties tussen de diverse partijen. “Het maakt eigenlijk niet uit hoe het bericht wordt aangeleverd”, aldus woordvoerster Mireille Giessendorf. Verder kan het systeem communiceren met allerlei instellingen in de private en publieke sector. Hierbij valt te denken aan arbodiensten, verzekeraars, tussenpersonen en uitvoeringsinstellingen.
Destion is uitgerust voor de toekomst. “Nieuw berichtenverkeer dat ontstaat doordat verzekeraars nieuwe producten ontwikkelen, bijvoorbeeld in verband met de Wet Poortwachter, kan door Destion afgewikkeld worden.”
Volgens ABZ is Destion geen concurrent van het drie weken geleden gestarte Employee Benefits Competence Center van Manus van Oosterum en Gerrit Borgers. “Wij zijn complementair. Destion zou aan de achterkant aan dit systeem gehangen kunnen worden.” Saillant detail is dat Delta Lloyd inmiddels een proef doet met EBCC en (nog) niet voor Destion heeft gekozen.

Reageer op dit artikel