nieuws

ABS Autoherstel centraliseert

Archief

De Auto Body Shop heeft besloten de structuur van de coöperatie te veranderen in een besloten vennootschap om zakelijke relaties beter van dienst te kunnen zijn.

De ruim tachtig vestigingen tellende groep van schadeherstellers van ABS Autoherstel kwam tot dit besluit om onderling betere afspraken te kunnen maken. “Onze relaties vroegen bijvoorbeeld om elektronische en centrale facturering. Een lidmaatschap van de coöperatie is te zwak om dit juridisch te regelen, in een BV kan dit wel. En nu er meer centraal geregeld wordt, kunnen we ook tegemoetkomen aan de wens om managementinformatie sneller te leveren”, licht woordvoerster Gemma Breedijk toe.
Ook speelde een betere centrale uitstraling een rol, waarbij het merk ABS voortaan als paraplu gebruikt zal worden. “Vanaf 1 januari hangen de websites van de ABS-bedrijven onder de site van ABS. Ook zal voortaan ABS in de naam van de schadeondernemers opgenomen worden en zal het bedrijfspand herkenbaar zijn”, illustreert Breedijk.
De nieuwe eigendomsstructuur is volgens Breedijk uniek. “Bij ABS is er geen derde partij met een aandelenbelang. De coöperatie heeft alle aandelen; de ABS-bedrijven zijn de eigenaar van de BV door hun lidmaatschap in de coöperatie.”
De vergoedingsstructuur is eveneens gewijzigd. “Die splitsen we nu op in de activiteiten die we doen. Dit resulteert dan bijvoorbeeld in een ICT- of merkvergoeding. Uiteindelijk kan het deelnemende bedrijf bekijken wat zijn bijdrage hem heeft opgeleverd.”
Over nieuwe activiteiten wil Breedijk niets concreets zeggen. “Er zijn een aantal witte plekken op de kaart die we nog willen invullen.”

Reageer op dit artikel