nieuws

ABN Amro schuift MNF Bank onder Bouwfonds

Archief

MNF Bank (ABN Amro) wordt per 1 januari onderdeel van Bouwfonds Hypotheken. De hypotheekbank valt nu nog onder de holding AA Interfinance, net als Interbank (consumptief krediet).

MNF blijft gevestigd in Capelle aan den IJssel. Voor de negentig medewerkers heeft de overdracht geen gevolgen, aldus MNF-directeur Wim van Wingerden. “Het enige wat verandert, is dat de aansturing op bestuursniveau van zowel Bouwfonds Hypotheken als MNF Bank vanaf één locatie gaat plaatsvinden. Nu rapporteren wij nog aan de holding AA Interfinance; straks wordt dat Bouwfonds.”
Binnen ABN Amro hebben zich de afgelopen jaren enkele organisatorische wijzigingen voorgedaan. Onder Interfinance vallen sinds vorig jaar twee businessunits: consumptief krediet (Interbank) en hypotheken (MNF Bank). De kredietlabels Finata, IDM en VoordeelBank zijn bij Interbank ondergebracht.
Interbank
InterBank heeft een website voor het intermediair geopend die de intermediaire sites van Finata en IDM vervangt. De site bevat informatie over de producten van de InterBank-labels IDM, Finata en VoordeelBank en een aantal hulpmiddelen die de tussenpersoon ondersteunen in zijn marktbewerking, zoals een bestand met voorbeeldbrieven die aan de klant gestuurd kunnen worden. Verder kan op de afgeschermde site het verantwoorde kredietmaximum worden berekend; daarnaast is er een pagina met antwoorden op veel gestelde vragen. Ook kunnen relaties via de website rechtstreeks vragen stellen aan bepaalde afdelingen van InterBank.
Aanvragen die via de intermediaire internetsite bij InterBank binnenkomen, komen rechtstreeks terecht bij de afdeling Acceptatie en worden met voorrang behandeld.

Reageer op dit artikel