nieuws

‘Aanpassing Witteveen bij kwart onbekend’

Archief

Een kwart van de kleine en middelgrote ondernemingen weet niet dat zij per 1 juni 2004 hun pensioenregeling moeten hebben aangepast aan ‘het Witteveen-kader’.

Bedrijven hebben vijf jaar de tijd gehad om hun pensioenregelingen aan te passen aan deze (fiscale) regels, die vooral de flexibiliteit van pensioenen ten goede moet komen. Volgens PricewaterhouseCoopers (PwC) is die tijd aan weinig bedrijven besteed geweest. Een kwart van de 122 bevraagde bedrijven heeft geen weet van de noodzaak tot aanpassing, terwijl 65% niet weet wat de gevolgen zijn van niet-tijdige of incorrecte aanpassing.
“Alarmerend”, vindt PwC. Eén van de gevolgen is namelijk dat pensioenpremies voor werknemers na 1 juni 2004 zullen worden belast als direct loon. De grootste problemen verwacht PwC bij bedrijven met een eigen pensioenregeling, ondergebracht bij een verzekeraar of ondernemingspensioenfonds.

Reageer op dit artikel