nieuws

Aanmelding Verzekeringsvrouw van het jaar van start

Archief

Op de site www.verzekeringsvrouw.nl kunnen kanshebbers voor de benoeming tot ‘Verzekeringsvrouw van het jaar’ worden aangemeld.

Een jury van mannen én vrouwen uit de verzekeringsbedrijfstak zal op 30 mei een lijst van genomineerden samenstellen uit de aangemelde kandidaten. Op 13 juni (vanaf 17.30 uur) vindt de verkiezing zelf plaats in Central Studio’s in Utrecht.
Om de winnares door de branche zelf te laten voorgedragen, is een website in het leven geroepen. Hierop kan een ieder zichzelf of een collega voordragen. Er zijn prijzen te winnen in diverse categorieën, zoals marketing en verkoop, fiscaal/juridisch, finance, actuariaat, verzekeringsspecialiste, medisch specialiste, hypotheekspecialiste, IT, backoffice, beleggingsspecialiste, P&O en algemeen management.
Tijdens de jurymiddag worden alle genomineerden per categorie door de jury aan de tand gevoeld. Belangrijke criteria hierbij zijn onder meer vakkennis en visie op de branche. Belangrijkste ijkpunt is de vraag in hoeverre de genomineerde een voorbeeldfunctie vervult voor collega’s. De drie hoogst geklasseerde kandidaten per categorie gaan op 13 juni live in discussie met de jury. Hieruit wordt de overall winnares gekozen, die zich een jaar lang ‘Verzekeringsvrouw van het jaar’ mag noemen.
De jury bestaat uit: voorzitter Eric Fischer (Verbond van Verzekeraars), Chris Tesselhof (Delta Lloyd), Ruud Dekker (Amev), Angela van Heerwaarden (Universiteit van Amsterdam), Ester Lens (ITDS), Manon Vonk (AM), Niels Mourits (NVA), Frans Heus (Generali), Piet van Schijndel (Interpolis) en Johan van der Werff (Aegon). Initiatiefnemers van de verkiezing zijn For All Finance (interim professionals), ITDS (IT-consultancy), Network & Search (werving & selectie) en Lubberding Consultancy (marktonderzoekadvies). Het evenement wordt ondersteund door het Verbond van Verzekeraars en de NVA.

Reageer op dit artikel