nieuws

Aandelen Ineas nu in handen van management

Archief

Directeur Niek Ligtelijn en de overige leden van het management hebben via het bedrijf Intsure alle aandelen gekocht van Ineas BV, het moederbedrijf van online autoverzekeraar Ineas Insurance.

De aandeelhouders van Ineas waren de Zwitserse investeringsmaatschappij Securitas Capital (45%), het Amerikaanse Century Capital Partner (25%) en een aantal individuele Britse investeerders. Ligtelijn zelf was al voor 20% aandeelhouder en heeft nu met zijn management via Intsure alle aandelen in handen. Intsure is een bedrijf met vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk dat zichzelf op de eigen website profileert als “een bedrijf dat werkt met gespecialiseerde bedrijven op het gebied van verzekeringen, claims en verzekeringstechnologie in West-Europa”.
Ineas had herverzekeringscontracten met Swiss Re, Kölnische Rück en Scor. Deze maatschappijen wilden echter geen nieuwe capaciteit meer leveren, waardoor Ineas sinds april geen nieuwe polissen meer sloot. Een maandenlange zoektocht naar investeerders die bereid waren bijna e 10 mln in het bedrijf te steken, leverde niets op. Of bij Ineas nu opnieuw polissen kunnen worden gesloten, is niet bekend.

Reageer op dit artikel