nieuws

Aandeel levenbedrijf Interpolis naar 15%

Archief

Het individuele levenbedrijf van Interpolis stevent af op een marktaandeel in nieuwe productie van 15%, zo meldt de maatschappij naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan.

Volgens Interpolis bedroeg het eigen marktaandeel in augustus 14,7%, tegen 11,9% in augustus 2002 en 12,7% in de eerste maand van dit jaar. De nieuwe productie van Interpolis stevent daarmee af op een premieomzet van zo’n e 900 mln, tegen naar schatting e 800 mln over 2002. De omzetgroei is in het lopende jaar het sterkst in koopsommen voor uitgestelde en direct ingaande lijfrenten, zo zegt de Rabo-verzekeraar.
Eerder dit jaar claimde Hooge Huys al een marktaandeel in de individuele levenproductie van 10%, tegen 8% in 2002. “Het schommelt nog steeds rond 10%”, aldus woordvoerder Marcel Evertsen. “Met Zurich erbij is het 11%.” Bij AXA, alleen actief in unit-linkedverzekeringen, ligt het marktaandeel dit jaar rond de 1,5%. “Maar er zijn uitschieters tot 27%”, aldus directielid Larry van der Schoor, doelend op de direct ingaande lijfrenten in beleggingseenheden. Die markt is volgens het CBS overigens wel bescheiden: e 38 mln premieomzet in de eerste drie kwartalen.
Pardoes
Het levenbedrijf van Interpolis (Interpolis BTL) bestaat overigens vijftig jaar. In 1953 startte in Den Haag de maatschappij Boeren en Tuinders Levensverzekering (BTL) met de verkoop van begrafenisverzekeringen. In 1969 volgde de fusie met vier onderlinge schadeverzekeraars tot Interpolis, dat inmiddels meer dan één miljoen levensverzekeringen in de boeken heeft staan (verzekerd kapitaal e 50 mld). Ter gelegenheid van het jubileum heeft Interpolis tijdens een feestelijke bijeenkomst voor de 450 medewerkers van het individuele levenbedrijf een waardecheque (e 22.500) gegeven aan Villa Pardoes. Deze stichting organiseert voor kinderen met een levensbedreigende ziekte vakanties naar Kaatsheuvel.
Joop Kanen, directeur Leven van Interpolis, heeft zojuist de waardecheque overhandigd aan Marian Eberson van Villa Pardoes.

Reageer op dit artikel