blog

Vakantietijd

Archief

Met de komst van de Ehec-bacterie lijkt de komkommertijd nu definitief te zijn aangebroken. Er gebeurt weinig op kantoor, de telefoon is rustig en de mailbox is leeg. Collega’s zijn op vakantie of staan op het punt om te vertrekken. De enige spoedklussen zijn de geijkte autowijzigingen vlak voor de vakantie en de aflopende reisverzekeringen voor hen die reeds halverwege hun bestemming zijn.

Ook op het schadefront is het stil. Hier en daar noteer ik een kleine schade, meestal iets met recreatie. In een tent in Duitsland is een blik tomatenpuree ontploft waarna de inhoud de campingsmokings van de visite besmeurde. De bezitter van het blik tomatenpuree is aansprakelijk gesteld. Elders reed een klant achteruit met zijn auto (waaraan de toercaravan gekoppeld was) en zag een boom over het hoofd. De schade bleef gelukkig beperkt tot een gesprongen ruit en een overstuur geraakte campingbeheerster. Met dank aan Wifi-points, iPhones en snelle schadeservices worden alle schades binnen een uur afgehandeld.

 

Tijdens de lunch surf ik naar nu.nl. Zelfs op internet is het rustig. Artikelen met koppen als ‘Assurantiebemiddelaars zijn nette mensen’ (inderdaad, het seksschandaal rond Hamburg-Mannheimer is speciaal voor de komkommertijd weer eens van stal gehaald) staan symbool voor de totale afwezigheid van interessant nieuws.

Enkel de nieuwe gedragscode hypotheken die per 1 augustus aanstaande van kracht wordt, lijkt de gemoederen nog wat bezig te houden. Alhoewel op het moment de deskundigen vooral elkáár lijken te herhalen in hun overtuiging dat er nog een heleboel onduidelijkheid is met betrekking tot de nieuwe regels.

Misschien moeten we weer eens een leuke mailing versturen, bedenk ik. Een mooie brief met een wervende tekst over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, of over de nieuwe regels met betrekking tot de adviesmatch. Maar aan de andere kant, wie leest dat nou? Iedereen is afwezig, geestelijk of lichamelijk. Of alle twee.

 

Ik wil net opstaan om een kop koffie te gaan halen als de telefoon gaat. Een klant belt vanuit Italië met de vraag of ik een ‘Italië-certificaat’ voor zijn boot naar zijn blackberry kan mailen. Hij ligt inmiddels een week in de haven en de havenmeester wordt ongeduldig. En passant vertelt hij hoe fantastisch zijn uitzicht is, hoe mooi de zee, hoe heerlijk het weer. Bij het scannen van het certificaat slaat mijn computer vast en krijg ik ruzie met elk programma op mijn dekstop. Is Ehec nu ook al op mijn computer geslagen?

Nog een weekje. En dan ga ik lekker zelf op vakantie.

Reageer op dit artikel