blog

Glad ijs

Archief

December 2010 staat in het teken van ijs en sneeuw. Rond Sinterklaas kwamen de eerste schadeformulieren van verkeersuitglijders alweer binnen en ook op het gebied van de ziektekosten is een en ander merkbaar. Het was dan ook een logische keus van ASR om hun workshop ‘Vol Vertrouwen Ondernemen’ te houden op sport- en businesscomplex De Vechtsebanen in Utrecht. De ‘kenniscarrousel’, zoals de verschillende verhalen zo mooi genoemd werden, zou op die manier, heel sfeervol, worden afgesloten met een uurtje op het ijs en een winterse stamppot.

De hele dag stond in het teken van het ijs. De regiodirecteur trok een lijntje naar 1985, het jaar dat hij de Elfstedentocht schaatste. En de verschillende workshops – waarbij de onderwerpen varieerden van ‘hoe incasseert de tussenpersoon?’ tot ‘ga in gesprek met uw klant’ – bevatten alle verwijzingen naar het koude winterweer.’ “Pas op voor glad ijs”, werd regelmatig waarschuwend gezegd. En een van de sprekers voegde daaraan toe: “Vóór je ’t weet begeef je je erop.” “Juist bij complexe producten letten we nu extra goed op. Dat is goed, maar het is ook een valkuil. Het betekent niet dat we bij niet-complexe producten de aandacht moeten laten verslappen. Juist dán is de kans groot dat u onderuitgaat.”

 

Het was een interessante dag met leuke sprekers. En toen we aan het eind van de middag flink draaierig van de kenniscarrousel waren, kwam de schaatsclinic als geroepen. Ikzelf had me opgegeven voor een potje ‘curling’, het op jeu de boules gelijkende de ijsspel. Jammer alleen dat ik vergeten was sportschoenen mee te brengen waardoor ik met hakken en al op het gladde ijs stond. Gelukkig ging alles goed en hield ik me staande.

 

Later, tijdens de stampot, werd de dag, in al zijn facetten nog eens doorgenomen. Iedereen had er wel wat van opgestoken (al was het maar dat curling op hakken niet ideaal is). Ik nam afscheid, haalde mijn jas en liep naar buiten. Ik was de straat nog niet uit of ik ging grandioos onderuit. Auw!

“Pas op voor glad ijs”, hoorde ik een van de sprekers weer zeggen. “Voor je ’t weet, begeef je je erop.” Misschien een mooie wijsheid om mee te nemen naar het nieuwe jaar.

 

evuijsters@kluwer.nl

Reageer op dit artikel