AMpodcast De Assurantieclub - AOV: 'Richt toegang tot arbozorg anders in'

AMpodcast De Assurantieclub - AOV: 'Richt toegang tot arbozorg anders in'

Naar aanloop van de verplichte AOV voor zzp'ers dat in het pensioenakkoord is vastgelegd, staat de vijfde aflevering van De Assurantieclub in het teken van dit thema. Waarom hebben zo weinig zelfstandigen een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Hoe ziet de AOV van de toekomst eruit? En wat kunnen adviseurs doen?

AMpodcast De Assurantieclub - AOV: 'Richt toegang tot arbozorg anders in'

In deze rubriek gaan AM-redacteur Alexandra Meijer en Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs, in gesprek met experts uit de verzekeringsbranche. Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople, en Maarten Prins, assurantieadviseur en lid van Fidig (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland), schuiven dit maal aan.

Wassen neus

Zoals vaak bij De Assurantieclub reageerden de gasten ook dit keer op een stelling: ‘Bij de meeste AOV’s is preventie is een wassen neus.’ Prins vindt het een terechte opmerking. “Er zijn verzekeraars die wat zaken aanbieden, maar er wordt weinig gebruik van gemaakt.”

Blaauw denkt dat de intentie van verzekeraars op dit vlak wel goed is, maar zet een kanttekening. “Als je als zzp’er zoekt naar waar je moet aankloppen voor preventie, ga je niet meteen naar degene van wie je geld krijgt als je ziek wordt.”

Er volgt een discussie over wie die vraag naar preventie dan wel moet stellen. De adviseur wellicht? Beluister het antwoord in de podcast hieronder.