AMpodcast I AM Young InSurance -  Ontwikkeling van de young professional

AMpodcast I AM Young InSurance - Ontwikkeling van de young professional

De eerste aflevering van I AM Young InSurance, dé podcast voor young en een senior professionals in de verzekeringsbranche, staat online. Jeroen Everling, ceo van Howden in Nederland, en Leyla Kula, teamleider Juridische Zaken & Compliance bij Schouten Zekerheid, bijten het spits af.

AMpodcast I AM Young InSurance -  Ontwikkeling van de young professional
V.l.n.r. Alexandra Meijer, Jeroen Everling, Leyla Kula, Shalinie Baidjnath en Zoewé Rozenblad.

Elke aflevering van I AM Young InSurance gaan een jonge en een senior professional uit de verzekeringsbranche met elkaar in gesprek. Luisteraars komen te weten wat seniors van young professionals kunnen leren en andersom. Maar ook hoe oud en jong tegen de markt aankijken en welke uitdagingen zij zien. Of dat nu voor de markt is, voor henzelf of elkaar.

Van trainee tot teamleider

Dit keer sluit Leyla Kula als medior bij het gesprek aan. Ze is binnen een korte tijd uitgegroeid van trainee tot teamleider en is regelmatig aanwezig bij evenementen van Young InSurance. Jeroen Everling staat er als senior om bekend young professionals een warm hart toe te dragen. Leuk om te weten is dat Everling ook heeft meegeholpen aan de statutenontwikkeling van Young InSurance.

Ontwikkeling jonge professional

In de eerste podcast wordt de ontwikkeling van de young professional besproken. Zo wordt Kula gevraagd of ze wel voldoende handvatten krijgt aangereikt om zich verder te ontwikkelen. Hoewel ze aangeeft dat dit zeker wel het geval is bij Schouten Zekerheid, merkt Everling op dat bedrijven wel degelijk meer kunnen doen om jongeren aan te trekken.

Ontwikkelingen in het vak

Ook bespreekt het tweetal de ontwikkelingen in het vak. Everling legt uit dat professionals in de verzekeringsbranche eigenlijk constant de markt volgen. “Bepaalde producten en diensten zie je ineens opkomen.” Hij noemt cyber, geopolitiek, klimaatverandering en energietransitie. “Het zijn thema’s die onze industrie en vooral onze cliënten raken. Daar moeten we antwoord op zien te vinden.”

Leyla Kula denkt dat young professionals of jongeren die nog in de schoolbanken zitten zich wellicht onvoldoende realiseren dat verzekeren echt inspeelt op ontwikkelingen. “Daarom zijn onder meer innovatie en klimaatrisico’s zo belangrijk. Daarin kun je het verschil maken en dat maakt het hartstikke interessant”, vertelt ze.

Verrassende vraag

De podcast wordt gehost door AM-redacteur Alexandra Meijer. Shalinie Baidjnath, business development manager bij Chubb en bestuurslid bij Young InSurance, stelt de professionals elke aflevering een verrassende vraag. Dit keer gaven Everling en Kula antwoord op de vraag ‘Hoe ga je om met FOMO (fear of missing out)?’. Benieuwd naar hun antwoorden? Beluister hieronder de podcast.