Transforméren of niet; deze cijfers en feiten helpen

De rol van adviseur verandert al een tijd. De trend in de markt is dienstgericht adviseren, in plaats van productgericht verkopen. Maar hoe speelt u in op de wens van de klant? Ondernemers hebben juist nu behoefte aan een adviseur die een andere blik op zaken werpt, meedenkt en werk uit handen neemt.
Delen:
De trend in de markt is dienstgericht adviseren, in plaats van productgericht verkopen. Maar hoe speelt u in op de wens van de klant?

Wist u dat bijvoorbeeld dat 41% van de mkb’ers heeft niet genoeg kennis om vooruit te kunnen kijken. Vooral groei stelt mkb-ondernemers voor problemen.

In deze infographic zet Avéro Achmea alle feiten en cijfers op een rij:

Strategische keuzes

Misschien heeft u ambities voor uw advieskantoor. Maar tijd om even stil te staan bij de toekomstplannen ontbreekt vaak. Welke keuzes zijn belangrijk?  En waar vindt u het personeel dat past bij uw doelen? Groei komt niet vanzelf. Toch is het belangrijk voor een toekomstvaste organisatie. Al was het maar om up-to-date te blijven en waarde te behouden voor uw relaties.

Meer dan ooit zoeken uw relaties een sparringpartner. Een adviseur die meedenkt over haalbare doelen. Over de juiste strategische keuzes. Als ervaren adviseur kunt u dat verschil maken voor uw relaties.

Meer weten over uw mogelijkheden als toekomstgericht adviseur?  Op www.averoachmea.nl/koplopers lees u meer over het realiseren van groei in uw bedrijf.

Dit is een partnerartikel van Avéro Achmea / bekijk het partnerdossier.

Lees ook: