Meesters in Hypotheken-eigenaar Wilco A. opgepakt voor grootschalige hypotheekfraude

De politie heeft dinsdag Wilco A. opgepakt in een gezamenlijke actie met de FIOD en de Arbeidsinspectie. A. zou betrokken zijn bij een netwerk waarin valse loonstroken en werkgeversverklaringen werden verkocht, waarmee hypotheken en huurcontracten werden geregeld, zo meldt de Telegraaf. Bij huiszoekingen werden volgens de politie enkele tonnen aan contanten aangetroffen.
Delen:

Volgens de politie zijn er tientallen panden doorzocht in Utrecht, Noord-Brabant, Limburg en Luxemburg. Er zijn in totaal vijf personen aangehouden op verdenking van grootschalige hypotheekfraude, valsheid in geschrifte, belastingfraude, witwassen en onterecht ontvangen coronasteun. Er is beslag gelegd op woningen, bankrekeningen en auto’s.

Verbijsterde medewerkers

De Telegraaf sprak met medewerkers van het hoofdkantoor in Houten, waar de medewerkers verbijsterd zijn over de zaak. Directielid Samantha Mater zegt tegen de krant niet te weten waar de internationel verdenkingen vandaan komen: “De adviseurs helpen onze klanten in Nederland met alleen een hypotheek, ik zou het dus echt niet weten. de enige rekeningen of klanten die ik ken, zijn Nederlands.”