Wie staan in de AM 100 topvrouwen? De inschrijving sluit bijna

Wie staan in de AM 100 topvrouwen? De inschrijving sluit bijna
Vier vrouwen uit de top10 van de AM 75 Topvrouwen op het event AMvrouwen 2020.

Vele tientallen namen prijken inmiddels op de - om het maar oneerbiedig te zeggen - groslijst voor de AM 100 topvrouwen 2021. Al een groot aantal verzekeraars en intermediaire partijen hebben hun topvrouwen inmiddels aangemeld. Op maandag 1 februari sluit de inschrijving en maakt de redactie van AM de balans op. Wie wordt in 2021 de machtigste vrouw in verzekeringen?

In de afgelopen jaren stonden telkens 75 vrouwen op de toplijst. In eerdere jaren waren dat er slechts vijftig. In 2021 is er voor het eerst plek voor maar liefst honderd topvrouwen. 4 maart is de dag dat bekendgemaakt wordt wie de meest invloedrijke vrouwen zijn in de sector. Die dag wordt ook het digitale event AMvrouwen gehouden.

Bianca Tetteroo al jaren op eerste plek

Al jaren staat van aankomend bestuursvoorzitter Bianca Tetteroo van Achmea op de eerste plek. En andere namen komen eveneens al langere tijd terug in de top 10, zoals die van Georgette Fijneman en Chantal Vergouw (respectievelijk Zilveren Kruis en Interpolis; beide ook Achmea), maar ook Ingrid de Swart (ASR, voorheen Aegon) en Ellen Peper (Univé) zijn bekende namen. Tijdens het event AMvrouwen krijgt de top 3 uitgebreid aandacht.

Beat the Queen Bees thema AMvrouwen

Beat the Queen Bees is het thema van AMvrouwen. Het event is in verband met de coronacrisis digitaal. De sprekers zijn er echter niet minder om. Zoals de aan Universiteit Utrecht verbonden wetenschapper Naomi Ellemers, die onderzoek heeft gedaan naar zogeheten Queen Bee-gedrag: vrouwen aan de top die het andere vrouwen moeilijk maken. Maar bestaat het gedrag wel? Moeten we dat beeld niet bijstellen? En waar zitten de blokkades dan echt? En hoe ruimen we die op? Ellemers verdiept zich al jaren in de rol van vrouwen in organisaties.

Drie topsprekers op digitaal event

Andere sprekers zijn hoogleraar strategisch talentmanagement Lidewey van der Sluis (Nyenrode), die alles weet over het vergroten van diversiteit in de verschillende lagen van het bedrijfsleven. Derde spreker is Jacqueline Brassey, verbonden aan McKinsey, auteur van Authentiek zelfvertrouwen, en adjuct-professor/onderzoeker aan VU Amsterdam en IE University in Madrid. Zij legt uit hoe om kan worden gegaan met gevoelens van onzekerheid en stress, waarmee mensen te maken hebben in de snel veranderende wereld, waarin blijven leren en zich ontwikkelen centraal staan en waarbij met regelmaat de comfortzone wordt verlaten.

Tientallen aanmeldingen binnen voor event

Inmiddels zijn er al tientallen aanmeldingen binnen voor het jaarlijkse event. Aanmelden kan op Vrouwen.amweb.nl. De redactie van AM is de komende weken druk met het samenstellen van de kandidatenlijst. Het is nog mogelijk namen van kandidaten door te geven. Stuur daarvoor een e-mail naar de redactie: redactie@amweb.nl.

Redactie

Redactie