Obvion vereenvoudigt en brengt drie verschillende hypotheken terug tot één

Vanaf vandaag heeft Obvion nog maar een hypotheek in de markt. De Obvion Woon Hypotheek. Volgens de Rabobank-dochter is de vereenvoudiging een gevolg van de commerciële strategie. Het nieuwe hypotheekproduct vervangt de Obvion Hypotheek, de Basis Hypotheek en de Compact Hypotheek.

“Bij de hypotheekkeuze is er geen keuzestress meer, want er is nog maar één product. Een product zonder toeters en bellen, zonder fratsen”, zegt Peter Dijks, cco bij Obvion. “We hebben het proces zodanig gestroomlijnd dat onze adviseurs via één kanaal en één tekenmoment de klanten kunnen voorzien van één duidelijke hypotheek voor de aankoop van de nieuwe woning.”

Voorwaarden

De rente op de nieuwe hypotheek daalt automatisch mee als er een nieuwe risicoklasse wordt bereikt. Energiebesparende maatregelen kunnen tot 106 procent van de marktwaarde worden meegefinancierd. Aflossen uit eigen middelen mag boetevrij en een ORV tot 100 procent van de marktwaarde is niet verplicht. Tegen een vergoeding kan het bindend aanbod met negen maanden worden verlengd tot een jaar.

Hypotheekvormen

Vanaf zaterdag 6 september verdwijnen de oude hypotheekproducten helemaal uit het aanbod. Aanpassingen en verhogingen op bestaande hypotheken blijven wel mogelijk volgens Obvion. De nieuwe Woon Hypotheek kent vier hypotheekvormen: annuïtair, lineair, aflossingsvrij en SpaarGerust.